Home made muesli

Home made muesli

Ok, daar gaat ie dan! Mijn eerste recept op onze blog, Ineke’s Coocking Club. Het was niet moeilijk om te bedenken wat mijn eerste recept zou worden om te delen. Dit recept speelt een belangrijke rol in mijn dagelijks ritueel, het ontbijt. Maar ook als snack tussendoor of bij de lunch. Je maakt er een heleboel van en bewaart het in een wekpot. Zo kan je weer een paar dagen vooruit. Mijn home made muesli met wat je maar lekker vindt. Oh ja, en ook nog tarwevrij!

Ingrediënten:

–          8 eetlepels honing

–          4 eetlepels havervlokken

–          4 eetlepels cornflakes

–          Handvol gemengde noten (elite haver)

–          Handje zaden/pitten (pompoenpitten, zonnebloempitten)

–          Gedroogd fruit (rozijnen, abrikozen, vijgen)

–          2 eetlepels kokosrasp

Gebruik een koekenpan met goede antiaanbaklaag. Zet deze op hoog vuur en verwarm de honing in de pan. Wanneer deze warm wordt en gaat bubbelen, voeg dan de havervlokken en de cornflakes toes. Roer het goed om, zodat de honing wordt opgenomen. Zet het vuur nu lager. Voeg vervolgens de noten en het gedroogde fruit toe. Blijf continue omscheppen om aanbranding te voorkomen. Tot slot voeg je de kokosrasp toe. Roer alles nog een paar keer door en zet het vuur uit. Schep de muesli in een schaal en laat het een tijdje afkoelen. Schep af en toe om, zodat het niet allemaal aan elkaar plakt. Lekker met yoghurt en vers fruit.

Bon appetit!

2 thoughts on “Home made muesli

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s