Chocolade-frambozen verjaardagstaart

Ongelooflijk feestelijke verjaardagstaart 2

Onlangs was ik jarig. Niet zomaar jarig, maar 30-jarig! Tijd voor een ECHTE taart. Zo eentje met lagen, kleurtjes en vooral voor veel mensen.  Na heel wat test-taartjes is dit hem geworden: chocoladetaart met frambozen. Het recept voor de  taartbodem heb ik geleend van Jamie’s chocolade-munttaart. De vulling is van vriendin Tetske en tsja… de kleur is van mezelf.

Ingrediënten voor de taartbodem:

–          100 g boter, op kamertemperatuur

–          200 g suiker

–          2 eieren, losgeklopt

–          ½ el vanille-extract

–          4 volle el cacaopoeder

–          300 g bloem

–          250 ml karnemelk

–          1 tl zuiveringszout

–          1 el wittewijnazijn

Verwarm de oven voor op 180 celcius/350 fahrenheit en bekleed 2 bakvormen (doorsnee 23 cm) met bakpapier. Klop de boter en de suiker tot een romige crème.  Doe een voor een de eieren erbij, voeg ook een snufje zout en het vanille-extract toe.

Meng in een andere kom de cacaopoeder met bloem. Doe de helft bij de botercrème. Meng alles goed en voeg de helft van de karnemelk toe. Schep nu ook de rest van de chocobloem erdoor en meng alles goed. Voeg daarna de rest van de karnemelk toe.

Meng in een klein kommetje het zuiveringszout met de wittewijnazijn tot het bubbelt. Roer dit mengsel door het beslag. Verdeel het beslag over de 2 bakvormen en zet ze samen 25 – 30 minuten in de oven. Ze zijn klaar als je er een breinaald schoon uithaalt. Laat de taarten afkoelen, haal ze uit de vorm en snij beide taarten horizontaal doormidden.

Ingrediënten voor de vulling:

–          500 g creamcheese (bv. Philadelphia)

–          375 g ongezouten boter, op kamertemperatuur

–          1 tl vanille-extract

–          1 tl almond-extract of bv. Amaretto

–          750 g gezeefde poedersuiker

–          1 doosje verse frambozen (uit de diepvries kan natuurlijk ook)

–          ½ reep witte chocolade

Meng de creamcheese met de boter. Voeg de vanille- en almond-extract toe en als laatste de suiker. Mix alles tot een dikke massa. Voeg als laatste de frambozen toe. De massa wordt nu roze. Hoe meer frambozen je toevoegt, hoe rozer de vulling . Bewaar in ieder geval genoeg frambozen om de taart mee te versieren.

Neem nu een laag van de chocoladecake en leg deze op een groot bord en zorg dat deze stevig ligt. Smeer nu een kwart van de vulling op de eerste cakelaag. Leg een tweede cakelaag hier bovenop en herhaal dit tot alle vier de lagen bovenop elkaar zitten.  Versier de bovenste laag met de overgebleven frambozen en rasp witte chocolade over de bovenkant van de taart. Zet de taart minimaal een uur in de ijskast om op te stijven.

Voila!

Ongelooflijk feestelijke verjaardagstaart 1

One thought on “Chocolade-frambozen verjaardagstaart

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s