Salade met verse vijgen en tijmhoning

vijgen voorgerecht

Dit is een heel makkelijk en licht voorgerechtje, perfect voor vegetariërs. Het is naar een recept van Jamie Oliver.

Ingrediënten:

  • 125 g zachte geitenkaas
  • 8 verse vijgen
  • Zakje rucola
  • Handje vol geroosterde pijnboompitten
  • 4 flinke el honing
  • paar takjes verse tijm

Doe de honing met de takjes tijm in een klein pannetje en laat langzaam warm worden. Laat het daarna weer een beetje afkoelen. Verhit een grillpan en halveer de vijgen. Als de pan goed heet is, leg dan de vijgen met de opengesneden kant naar beneden op de grillpan tot er strepen op staan. Leg ondertussen op ieder bord een bedje van rucola (staat niet op de foto). Leg daarop de vijgen met de gegrilde kant naar boven. Strooi over alle vijgen wat geitenkaas en pijnboompitten. Tot slot sprenkel je de tijmhoning over het gerecht samen met wat vers gemalen peper en zout. Ready to serve!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s