Simpele lunchsalade caprese

Ik twijfelde of ik deze salade wel zou posten. Dit is namelijk een te simpele salade, maar hij is zo heeerlijk! Perfect voor een eenzame lunch of natuurlijk met anderen. In een restaurant durf ik hem meestal niet te bestellen, omdat het zo’n lichte salade is. Maar, met een beetje opvulling hier en daar is het ineens een volwaardige lunchsalade, waar je nog een middagje op kunt werken.

Ingrediënten:
• 1 bol buffelmozzarella, goede kwaliteit
• 1 grote tomaat
• 2 tl groene pesto
• 2 el extra virgin olijfolie
• 2 el pijnboompitten, geroosterd
• Flinke hand rucola
• Peper en zout, versgemalen

Snij de mozzarella in 4 of 5 dikke plakken. Doe hetzelfde met de tomaat. Leg de rucola op het bord en leg de tomaat en de mozzarella dakpansgewijs om en om als een bootje dwars over de rucola. Maak een dressing van de pesto en de olijfolie door de ingrediënten goed te mengen in een schaaltje. Sprenkel de dressing over de tomaat, mozzarella en rucola. Strooi zout en peper over de salade en tot slot de geroosterde pijnboompitten.

C’est ca!

simpele salade caprese

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s