salade met bloedsinaasappel

salade bloedsinaasappel

ik kan natuurlijk niet terugkomen en niet minstens 1 ding van onze vakantie benoemen; beter nog, er een blog post aan wijden. dus bij deze, een van de lekkerste lunches waarvan we deze vakantie genoten hebben. char en ik hebben een hele ochtend (en nog een beetje op een andere dag) doorgebracht in het ‘ferry building’, een waar foodies-paradise. het is algemeen bekend dat het slow, natural and organic food movement in san francisco groot is, en dat de stad een koploper is als het gaat over kwaliteitsproducten. het ferry building is daar het bewijs van; een overdaad aan heerlijke producten waar we vast nog meer over gaan schrijven. op de ochtend dat wij er waren hadden we na allerlei dingen proeven zin in een lichtere lunch – toen we deze salade zagen wisten we meteen dat dat precies was waar we zin in hadden. wij aten deze salade bij frog hollow farm, maar hij is ook makkelijk om zelf te maken. de frisse verse bloedsinaasappel, de pittige kaas, de zoete zachte nootsmaak en de zachte avocado maken deze salade een echte ‘winner’!

ingrediënten:

  • olijfolie of notenolie
  • zout en peper
  • optioneel: drupje citroensap, drupje balsamicoazijn, mosterd
  • frisse bladsalade (bijvoorbeeld veldsla of krulsla)
  • parmesaanse kaas, in krulletjes, naar smaak (manchego is een lekker alternatief)
  • gekarameliseerde walnoten, naar smaak (of andere noten)
  • bloedsinaasappel, ongeveer ½ per persoon (geheel gepeld, en dan horizontaal in schijfjes; mooi voor de presentatie!)
  • avocado, in dunne plakjes, ongeveer ¼ per persoon

bereidingswijze:

deze salade is zo mooi; ik zou ‘m op aparte bordjes serveren (zie foto)!

  • meng voor de dressing een beetje olijfolie met zout en peper in een kommetje
  • voeg, indien gewenst, een klein beetje citroensap, balsamicoazijn en/of mosterd toe; de salade heeft veel smaak en heeft dit niet per se nodig. gebruik wat je lekker vindt, of houd het bij de olijfolie
  • meng de dressing in een sla kom door de sla
  • verdeel de sla over bordjes
  • bestrooi elke salade met snippers kaas, walnoten en avocado
  • leg als laatste de bloed sinaasapple sterren erop (zie foto)
  • voila, een verrukkelijke salade die als zonnig bijgerecht geserveerd kan worden, of als lunch met brood erbij.

cycling SF

2 thoughts on “salade met bloedsinaasappel

  1. Heerlijk! Ik denk nog vaak terug aan deze geweldige salade, hmmm. Voor de Curaçaose variant, waar we helaas bloedinaasappels niet tot het assortiment mogen rekenen, denk ik aan grapefruit. Wat denk jij?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s