Frisse lentesalade met walnoten en groene asperges

Walnotensalade met groene asperges

Dit weekend stond ik thuis voor een uitdaging. Ik moest namelijk het hele weekend door zien te komen zonder gas! Met andere woorden, geen fornuis en geen oven. Het lokale gasbedijf met een enorme monopoliepositie en een compleet gebrek aan efficiëntievermogen heeft ons dit weekend tot rauwvoedselslachtoffers gebombardeerd. Nu ga ik een kleine uitdaging in de keuken niet uit de weg, maar ik had me zo op een heerlijke nieuwe risotto verheugd! Enfin, dat recept komt later.

Met het oog op de aanstormende lente, waar je in alle kookmagazines en blogs aan wordt herinnerd, maar die in werkelijkheid nog steeds op zich laat wachten, had ook ik zin in lentegroenten. Groene asperges, rauwe wel te verstaan (geen fornuis dus). Heel belangrijk in dit recept, ze moeten wel heel lekker en vers zijn  en dus niet van Albert Heijn Curacao komen, waar ik de mijne kocht. Maar hier bleek de magnetron nog uitkomst te bieden. In ieder geval is deze salade met vlag en wimpel door mijn strenge keuringsdienst (vriend Jan Willem)heen gekomen, dus hier komt ie! En vergeet niet, hier komt geen fornuis aan te pas.

Voor 4 personen:

  •  1 zakje gemende pittige sla, bijvoorbeeld met rucola en spinazie
  • 1 bosje groene, verse asperges
  • Stukje Parmezaanse kaas, in dunne plakjes geschaafd
  • 2 handjes walnoten
  • Walnotenolie
  • Zout en peper

Was de asperges en snij het harde, wittige onderste gedeelte van de asperges eraf. Dit kan je weggooien. Snij vervolgens de aspergetipjes eraf en zet deze apart voor later. Snij vervolgens met een dunschiller linten van de aspergestelen. Probeer ze zo dun mogelijk te schillen.

Verdeel vervolgens de sla over de borden. Leg op ieder bord een handje van de rauwe apergelinten. Doe de aspergetips 30 seconden in de magnetron. Zo worden ze net gaar en mooi groen. Verdeel ook deze over de borden. Druppel naar smaak over ieder bord walnotenolie en wat versgemalen peper en zout. Tot slot, verdeel de walnoten over de borden en het schaafsel van de Parmezaanse kaas. Nog wat peper en klaar is je frisse lentesalade. Mochten je apergelinten te dik zijn of je vindt het te rauw, zet ook de linten dan even 30 seconden in de magnetron.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s