Chark dip at sea

Mijn zusje en haar vriend zijn de gelukkige bezitters van een prachtige zeilboot. Deze boot ligt in een binnenwater van Curaçao, maar steeds vaker mag ze buitenspelen. Dat betekent, de Caribische zee op! Azuurblauwe wateren en als je dichtbij de kust vaart is het water zo helder dat je alle vissen kunt zien zwemmen. Daar krijg ik maar geen genoeg van. De Caribische wind door je haren, stevige golven en alleen het geluid van de zeilen die af en toe even klapperen. Heerlijk. Mijn sua (papiaments voor zwager) D is helemaal in zijn element met de klanken van reggae op de achtergrond en dan kan je niets anders dan dat ook zijn. Zo nu en dan mogen JW en ik ook mee aan boord voor een tripje naar de prachtige baai van Fuik.

IMG_7073

IMG_7039

Laatst was het weer feest, we mochten weer. De reden was eigenlijk helemaal niet zo leuk, want het zou ons afscheidsdagje worden met goede vrienden M en R die het eiland verlaten. Maar dat een het een onvergetelijke dag zou worden, wist ik al van te voren. Zeilen,voor anker in Fuikbaai, Caribische klanken uit de speakers, zwemmen, zonnen op het dek en natuurlijk hapjes en drankjes.

Alle ingrediënten voor een perfecte dag en dat was het!

Bij een boottrip horen handzame, wind-proof happen voor hongerige buiken, want dat krijg je er wel van op het water. Vriend R bedacht een grappige naam (als je er een tortillachipje met de punt naar boven erin steekt) voor dit heerlijke recept wat perfect is voor groepen mensen en om mee te nemen. Kan niet fout gaan en succes gegarandeerd. Dank voor het recept gaat uit naar de zoon van mijn collega die mij kennis liet maken met deze dip.

Ingrediënten: (voor 6-8 pers)

 • 1 blik uitgelekte kidneybonen
 • 1 tbsp tacokruiden
 • 250 ml crème fraiche
 • 2 verse geprakte avocado’s
 • Potje salsa saus
 • 1 potje zwarte olijven in stukjes
 • 1 tomaat in kleine stukjes
 • 1 zakje geraspte kaas
 • 1 groene paprika in kleine stukjes
 • 1 bosje lente ui in kleine ringetjes
 • Scheutje olijfolie
 • Mooie glazen schaal

Verwam de olijfolie in een pan of wok. Roerbak de bonen 2 minuten samen met de tacokruiden. Verspreid de bonen over de bodem van de schaal. Smeer voorzichtig de avocadopuree over de bonen, zorg dat het een mooie laag wordt en niet mengt met de bonen. Hierover gaat een laagje crème fraiche, gevolgd door een laag salsa. Strooi daar een laag geraspte kaas overheen. Tot slot volgt een laag met de paprika, olijven, tomaat en lente ui.

Serveer de dip met tortillachips, enjoy!

IMG_7042

IMG_7044

Advertisements

One thought on “Chark dip at sea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s