Geroosterde zoute noten

Dit recept moet ik delen. Ik ben altijd op zoek naar recepten en in het bijzonder snacks die geen tarwe bevatten, maar wel heeeerlijk zijn. Nu heb ik iets gevonden wat volledig aan deze eisen voldoet. Het recept is afkomstig van La Tartine Gourmande, een van mijn favoriete blogs. Heerlijke gezouten noten met een licht zoete en subtiel pittige ondertoon.

Ingrediënten:

  • 1 eiwit, stijfgeklopt
  • 2 ½ tbsp maple syrup
  • ½ tsp cayennepeper
  • ½ tsp gemalen zwarte peper
  • 1 tsp zeezout
  • 2 ½ cup ongezoute noten (bijvoorbeeld cashew, walnoot, amandel, pistache)
  • 2 tbsp lijnzaad
  • 3 tbsp quinoa
  • 1 ½ tbsp fijngesneden rozemarijn

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 300 F en bekleed alvast een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom het stijfgeklopte eiwit met de maple syrup, de cayenne- en zwarte peper en zout. Meng vervolgens de notenmix door het mengsel, gevolgd door het lijnzaad, de quinoa en de rozemarijn tot alles goed gemengd is.

Verspreid de notenmix over het bakpapier en bak de noten 25 tot 30 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Schep ze tijdens het bakproces af en toe om. Laat vervolgens de noten afkoelen en bewaar ze in een luchtafsluitende pot. Op Curaçao kan je deze noten het beste knapperig houden in de ijskast.

Geroosterde gezouten noten

Geroosterde gezouten noten (11)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s